Online KOGA Fahrrad Museum

Randonneur 1980

Randonneur

De KOGA klassieker met zijn fantastische gelugd stalen frame en mooie ranke buizen. Ontwikkeld voor lange tochten met veel bagage. Kwaliteit tot in de details met het ergonomische KOGA Atalanta stuur. Een van de eerste KOGA-Miyata trekking fietsen en decennialang terug te vinden in onze collectie.

Twintraveller 2000

Twintraveller

KOGA’s oplossing voor mensen die samen willen of moeten fietsen dat was met deze ‘stretched limo’ tandem hoe dan ook een genoegen. Geen afstand was te lang te lang met deze bijzondere, comfortabele en gezellige fiets.

Tijdens de FietsRAI in Amsterdam werd op 9 maart de Koga TwinTraveller uitgeroepen tot “Fiets van het jaar 2000”. Uit de 6 nominaties bleek de Koga-Miyata TwinTraveller de beste. De reden voor deze keuze lag voor de jury voor de hand: de fiets is technisch hoogwaardig én als geen ander in staat om een gevoelige snaar te raken bij de potentiële koper.

X-Mountainbikes 2001

X-Mountainbikes

Nadat we in de midden-jaren-tachtig al de eerste KOGA-Miyata mountainbikes produceerden lanceerden we in 2001 de eerste X-serie mountainbikes. Dit resulteerde in de 17 jaar die volgden een aantal gave mountainbikes op, zoals de X29 Runner, X29 Team, X29 Sport en X-Over.

 

De “red dot award: product design 2013” was toegekend aan de KOGA X29-Runner. De 37 leden van de internationale jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze bijzondere mountainbike en beloonde dit met deze internationaal erkende designprijs. De jury ontving dit jaar maar liefst 4.662 producten ter beoordeling in 19 verschillende categorieën. De KOGA X29-Runner was de grote winnaar in de categorie “Leisure/Outdoor”.

De Red Dot Design Awards werden voor het eerst uitgereikt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Red Dot staat algemeen bekend als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld

De prijsuitreiking vond plaats op 1 juli 2013 als onderdeel van het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland. De KOGA X29-Runner kreeg vervolgens een plaats in de speciale tentoonstelling van het red dot design museum.

Kimera track 2008

Kimera track

Dit was de eerste KOGA frameset voor baanwielrennen.

Ontwikkeld samen met de Nederlandse baanselectie op basis van de nieuwste kennis op het gebied van aerodynamica, biomechanica en carbontechnologie

Powertrain technologie voor een optimale krachtoverbrenging. Zeer stijf frame van high modulus carbon met duurzame 1k carbon afwerking. Voorzien van een geïntegreerd balhoofdstel. Voor de sprinters in het Nederlands team is de Kimera Track geoptimaliseerd.

Worldtraveller29 2011

Worldtraveller29

De worldtraveller 29 was de droom van elke sportieve langeafstandsfietser. De voordelen van grote 29’er wielen gekoppeld aan mountainbike kwaliteiten. Een ultieme combinatie van technische betrouwbaarheid en een prachtig design met subtiele kleurdetails. Niet voor niets was deze trekkingfiets winnaar van meerdere awards. Bekijk deze video om het bijzondere frame goed te bekijken

 

Eurobike Award Jury:

“De nieuwe WorldTraveller 29 is de droom van elke langeafstandsfietser. Uitvoerige tests hebben aangetoond dat de trekkingfiets gebaseerd op een 29er mountainbike talloze voordelen heeft. Grotere, bredere banden zorgen voor een comfortabele rit, langer contact met de grond en daardoor meer grip. Daarnaast zorgen deze banden dat de fiets gemakkelijker over onevenheden en los zand rijdt. Door de zorgvuldig uitgebalanceerde geometrie, blijft de WorldTraveller 29 zelfs zwaar bepakt stabiel en wendbaar. Uitgerust met de sportieve Shimano SLX groep, Magura HS-11 hydraulische remmen, 40-spaaks achterwiel en een stabiel geïntegreerde Tubus bagagedrager, is de WT 29er helemaal klaar voor extreme tochten.”

 

 

De Red dot design award

De KOGA WorldTraveller29 en de SuperMetro overtuigden de internationale expert jury van de “red dot award: product design 2012” met het stijlvolle design. Na een uitgebreide evaluatie door de 30-koppige jury, werden deze twee modellen beloond met het Red Dot logo voor hoogstaande kwaliteit in design. Dit jaar kwamen er 4.515 inzendingen voor deze designprijs binnen uit de hele wereld.

De Red Dot Design Awards werden voor het eerst uitgereikt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Red Dot staat algemeen bekend als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

 

Fiets van het Jaar Jury:

"Tot Fiets van het Jaar 2012 is gekozen de Koga WorldTraveller29. Vanwege de kwaliteit van het frame en de afmontage, de 29 inch wielen en het subtiele design is de KOGA WorldTraveller29 niet alleen de droom van de lange afstandfietser, maar ook een fiets waarmee je graag op zondag toert of naar je werkt fietst."

 

In 2011 won de KOGA WorldTraveller 29 ook al een Eurobike Gold Award!

Eurobike Award Jury:

“De nieuwe WorldTraveller 29 is de droom van elke langeafstandsfietser. Uitvoerige tests hebben aangetoond dat de trekkingfiets gebaseerd op een 29er mountainbike talloze voordelen heeft. Grotere, bredere banden zorgen voor een comfortabele rit, langer contact met de grond en daardoor meer grip. Daarnaast zorgen deze banden dat de fiets gemakkelijker over onevenheden en los zand rijdt. Door de zorgvuldig uitgebalanceerde geometrie, blijft de WorldTraveller 29 zelfs zwaar bepakt stabiel en wendbaar. Uitgerust met de sportieve Shimano SLX groep, Magura HS-11 hydraulische remmen, 40-spaaks achterwiel en een stabiel geïntegreerde Tubus bagagedrager, is de WT 29er helemaal klaar voor extreme tochten.”

Kimera Road Premium 2014

Kimera Road Premium

De Kimera Road Premium was een absolute uitblinker in het topsegment met zijn opmerkelijke stijfheid, lage gewicht, optimale aerodynamica en eigenzinnige design. Met een frame waarmee je over de kasseien vloog.

De internationaal hoog aangeschreven designprijs “Red Dot Award: Product Design 2014” was toegekend aan de nieuwe KOGA Kimera Road Premium. De 40 leden van de Red Dot jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze state-of-the-art racefiets en beloonden dit met deze prestigieuze designprijs. De competitie was groot: de jury ontving dit jaar maar liefst 4.815 producten ter beoordeling uit 53 verschillende landen.

TeeTee track 2016

TeeTee track

We hadden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nieuw baanmateriaal ontwikkeld voor de KNWU-selectie. Voor de duuronderdelen was een geheel nieuw frame ontwikkeld: de KOGA TeeTeeTrack. De KOGA Kimera frameset voor de sprinters was verbeterd door het gewicht te verlagen en de stijfheid te verhogen. Dat leverde uiteindelijk de Eurobike award op.

 

De ontwikkeling van de nieuwe TeeTeeTrack was sterk beïnvloed door de werelduurrecordpoging van Thomas Dekker in 2015. Speciaal voor hem werd de KOGA TeeTee tijdritfiets aangepast voor de baan. Testen wezen uit dat de aerodynamische waarden erg goed waren, waarna besloten werd om een volledig nieuw frame te ontwikkelen voor de duuronderdelen op de baan. De CdA waarde (“weerstandsoppervlak”) van de TeeTeeTrack daalde van 0,204 naar 0,198. Bij een snelheid van 60 km/h betekent dit dat de renner 3% minder vermogen hoeft te leveren.

Kimera Prestige Ultegra 2018

Kimera Prestige Ultegra

Ontwikkeld voor de wedstrijdsport. Deze kimera viel op door zijn perfecte balans tussen stijfheid, lichte gewicht en optimale rijeigenschappen. Met het Kimera Prestige frame was KOGA in staat een hele goede prijs/prestatie te leveren. De fiets had nog meer controle, dankzij de beter doseerbare Shimano Ultegra direct mount remmen.

Roadrunner 1994

Roadrunner

Wie ergens tussen 1994 en 2017 naar een KOGA trekking- of toerfiets heeft gekeken zal de Roadrunner hebben gezien. De RoadRunner was een sportieve toerfiets die in 1994 opviel vanwege de bijzondere geometrie en richting het einde van de productie veel comfort bood dankzij voorvorkvering, zadelpenvering en het ergonomische stuur.

Sportslady en Roadchamp 2001

Sportslady en Roadchamp

In 2001 introduceerden we dit koppel. Twee lichtgewicht fitnessbike voor vrouwen en/of toerfietsers die tempo willen maken, maar niettemin de voorkeur geven aan een comfortabele fietshouding. Snelheid en comfort in een stijlvol design met subtiele kleuraccenten. Dit paar was ruim 17 jaar lang altijd terug te vinden in onze collectie voordat in 2017 de laatste exemplaren werden geproduceerd. Het verschil tussen een van de eerste modellen (brochure 2001) en een van de laatste, zoals hier op de afbeelding geeft mooi weer wat voor ontwikkeling een fiets in 17 jaar tijd doorloopt.

Prominance 2003

Prominance

De Prominance bestond uit een super lichtgewicht aluminium frame en was uitgevoerd met luxe componenten waardoor je er enorm comfortabel en soepel mee kon toeren. De eerste modellen werden nog voorzien van een instelbaar verende voorvork, maar dit werd later vervangen door de KOGA Feathershock.

Citylite 2010

Citylite

De Citylite was een comfortabele “fast mover” in stijlvol design. Het ideale vervoersmiddel voor snelle ritten in de stad en in de natuur. Sportieve comfortfiets met een stijlvol, understated design en KOGA Feathershock voorvorkvering. 

De Koga CityLite was door de lezers van het tijdschrift “Trekkingbike” uitverkoren tot winnaar van de “Meilenstein” 2010. Daarbij was de nominatie van een product voor de “Meilenstein Award” voor zijn fabrikant op zich al een bijzondere eer.

De Koga CityLite is een uiterst sportieve stadsfiets met een ultralichte kettingbeschermer (Chainglider) en een 8-speed naafversnelling. De fiets is verbazend licht, heeft een trendy "look and feel" en is dagelijks praktisch inzetbaar, niet alleen in de stad.

Uiteindelijk waren het de lezers van het tijdschrift – en daarmee de eindgebruikers – die voor elk van de categorieën “standaardfietsen”, “componenten” en “accessoires” bepalen, aan welk van de door de redactie genomineerde producten de prijs werd toegekend. Een prijs die als de Oscar voor innovaties in de fietsenbranche kan worden gezien.

Traveller 2014

Traveller

Deze robuuste trekkingfiets die ontwikkeld was voor lange fietsreizen maar zijn kwaliteiten ook bewees in het dagelijks gebruik, was een belangrijke voorganger van onze huidige Worldtraveller en was dan ook decennialang terug te vinden in onze collectie.

Worldtraveller-S 10yrs 2016

Worldtraveller-S 10yrs

In 2016 was het alweer 10 jaar geleden dat KOGA haar Custom Order programma genaamd Signature in de markt zette. Dit eerste decennium wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar de introductie van een speciale editie van onze KOGA Signature WorldTraveller-S reisfiets.

Na WO2 begonnen mensen met het verkennen van afgelegen bestemmingen met behulp van de eerste gemotoriseerde 4x4 voertuigen zoals de Land Rover. De productie van deze voertuigen was niet gemakkelijk in die dagen, want materialen waren schaars. Gelukkig was er door de sterke productie-afname van jachtvliegtuigen een overschot aan aluminium en groene cockpit verf wat vervolgens ingezet werd voor de productie van de Land Rover. Dit resulteerde in het klassieke uiterlijk van een auto die de KOGA Signature genen deelt als het gaat om karakter, taaiheid en ontdekkingsdrift.

Deze overeenkomsten stonden aan de basis van het exclusieve jubileummodel van de Signature WorldTraveller-S die de techniek van nu met die romantische sfeer van weleer combineert. Het jubileummodel was voorzien van een exclusieve moderne variant van de groene cockpit kleur (‘Grasmere Green’) en werd gespecificeerd met hoogwaardige componenten zoals de Rohloff Speedhub, een Gates CDX beltdrive, Magura MT5 schijfremmen, een complete SON verlichting, een Supernova USB-lader en Schwalbe Almotion 50mm banden. Deze hoogwaardige reisfiets werd bovendien voorzien van een complete bijpassende Ortlieb-KOGA fietstassenset en een onderscheidende jubileumbadge.

Durado 2016

Durado

De Durado was een premium endurance racer met een optimale geometrie voor lange dagen in het zadel. Deze opvallende racefiets wa voorzien van hydraulische schijfremmen die een optimale remfunctie garanderen onder alle omstandigheden. De velgen waren niet aan slijtage onderhevig en kunnen zonder remvlak uitgevoerd worden; dit draagt bij aan het cleane uiterlijk. Het frame en de voorvork waren aangepast voor een perfecte integratie van de remleidingen.

Randonneur 1980

Randonneur

De KOGA klassieker met zijn fantastische gelugd stalen frame en mooie ranke buizen. Ontwikkeld voor lange tochten met veel bagage. Kwaliteit tot in de details met het ergonomische KOGA Atalanta stuur. Een van de eerste KOGA-Miyata trekking fietsen en decennialang terug te vinden in onze collectie.

Roadrunner 1994

Roadrunner

Wie ergens tussen 1994 en 2017 naar een KOGA trekking- of toerfiets heeft gekeken zal de Roadrunner hebben gezien. De RoadRunner was een sportieve toerfiets die in 1994 opviel vanwege de bijzondere geometrie en richting het einde van de productie veel comfort bood dankzij voorvorkvering, zadelpenvering en het ergonomische stuur.

Twintraveller 2000

Twintraveller

KOGA’s oplossing voor mensen die samen willen of moeten fietsen dat was met deze ‘stretched limo’ tandem hoe dan ook een genoegen. Geen afstand was te lang te lang met deze bijzondere, comfortabele en gezellige fiets.

Tijdens de FietsRAI in Amsterdam werd op 9 maart de Koga TwinTraveller uitgeroepen tot “Fiets van het jaar 2000”. Uit de 6 nominaties bleek de Koga-Miyata TwinTraveller de beste. De reden voor deze keuze lag voor de jury voor de hand: de fiets is technisch hoogwaardig én als geen ander in staat om een gevoelige snaar te raken bij de potentiële koper.

Sportslady en Roadchamp 2001

Sportslady en Roadchamp

In 2001 introduceerden we dit koppel. Twee lichtgewicht fitnessbike voor vrouwen en/of toerfietsers die tempo willen maken, maar niettemin de voorkeur geven aan een comfortabele fietshouding. Snelheid en comfort in een stijlvol design met subtiele kleuraccenten. Dit paar was ruim 17 jaar lang altijd terug te vinden in onze collectie voordat in 2017 de laatste exemplaren werden geproduceerd. Het verschil tussen een van de eerste modellen (brochure 2001) en een van de laatste, zoals hier op de afbeelding geeft mooi weer wat voor ontwikkeling een fiets in 17 jaar tijd doorloopt.

X-Mountainbikes 2001

X-Mountainbikes

Nadat we in de midden-jaren-tachtig al de eerste KOGA-Miyata mountainbikes produceerden lanceerden we in 2001 de eerste X-serie mountainbikes. Dit resulteerde in de 17 jaar die volgden een aantal gave mountainbikes op, zoals de X29 Runner, X29 Team, X29 Sport en X-Over.

 

De “red dot award: product design 2013” was toegekend aan de KOGA X29-Runner. De 37 leden van de internationale jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze bijzondere mountainbike en beloonde dit met deze internationaal erkende designprijs. De jury ontving dit jaar maar liefst 4.662 producten ter beoordeling in 19 verschillende categorieën. De KOGA X29-Runner was de grote winnaar in de categorie “Leisure/Outdoor”.

De Red Dot Design Awards werden voor het eerst uitgereikt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Red Dot staat algemeen bekend als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld

De prijsuitreiking vond plaats op 1 juli 2013 als onderdeel van het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland. De KOGA X29-Runner kreeg vervolgens een plaats in de speciale tentoonstelling van het red dot design museum.

Prominance 2003

Prominance

De Prominance bestond uit een super lichtgewicht aluminium frame en was uitgevoerd met luxe componenten waardoor je er enorm comfortabel en soepel mee kon toeren. De eerste modellen werden nog voorzien van een instelbaar verende voorvork, maar dit werd later vervangen door de KOGA Feathershock.

Kimera track 2008

Kimera track

Dit was de eerste KOGA frameset voor baanwielrennen.

Ontwikkeld samen met de Nederlandse baanselectie op basis van de nieuwste kennis op het gebied van aerodynamica, biomechanica en carbontechnologie

Powertrain technologie voor een optimale krachtoverbrenging. Zeer stijf frame van high modulus carbon met duurzame 1k carbon afwerking. Voorzien van een geïntegreerd balhoofdstel. Voor de sprinters in het Nederlands team is de Kimera Track geoptimaliseerd.

Citylite 2010

Citylite

De Citylite was een comfortabele “fast mover” in stijlvol design. Het ideale vervoersmiddel voor snelle ritten in de stad en in de natuur. Sportieve comfortfiets met een stijlvol, understated design en KOGA Feathershock voorvorkvering. 

De Koga CityLite was door de lezers van het tijdschrift “Trekkingbike” uitverkoren tot winnaar van de “Meilenstein” 2010. Daarbij was de nominatie van een product voor de “Meilenstein Award” voor zijn fabrikant op zich al een bijzondere eer.

De Koga CityLite is een uiterst sportieve stadsfiets met een ultralichte kettingbeschermer (Chainglider) en een 8-speed naafversnelling. De fiets is verbazend licht, heeft een trendy "look and feel" en is dagelijks praktisch inzetbaar, niet alleen in de stad.

Uiteindelijk waren het de lezers van het tijdschrift – en daarmee de eindgebruikers – die voor elk van de categorieën “standaardfietsen”, “componenten” en “accessoires” bepalen, aan welk van de door de redactie genomineerde producten de prijs werd toegekend. Een prijs die als de Oscar voor innovaties in de fietsenbranche kan worden gezien.

Worldtraveller29 2011

Worldtraveller29

De worldtraveller 29 was de droom van elke sportieve langeafstandsfietser. De voordelen van grote 29’er wielen gekoppeld aan mountainbike kwaliteiten. Een ultieme combinatie van technische betrouwbaarheid en een prachtig design met subtiele kleurdetails. Niet voor niets was deze trekkingfiets winnaar van meerdere awards. Bekijk deze video om het bijzondere frame goed te bekijken

 

Eurobike Award Jury:

“De nieuwe WorldTraveller 29 is de droom van elke langeafstandsfietser. Uitvoerige tests hebben aangetoond dat de trekkingfiets gebaseerd op een 29er mountainbike talloze voordelen heeft. Grotere, bredere banden zorgen voor een comfortabele rit, langer contact met de grond en daardoor meer grip. Daarnaast zorgen deze banden dat de fiets gemakkelijker over onevenheden en los zand rijdt. Door de zorgvuldig uitgebalanceerde geometrie, blijft de WorldTraveller 29 zelfs zwaar bepakt stabiel en wendbaar. Uitgerust met de sportieve Shimano SLX groep, Magura HS-11 hydraulische remmen, 40-spaaks achterwiel en een stabiel geïntegreerde Tubus bagagedrager, is de WT 29er helemaal klaar voor extreme tochten.”

 

 

De Red dot design award

De KOGA WorldTraveller29 en de SuperMetro overtuigden de internationale expert jury van de “red dot award: product design 2012” met het stijlvolle design. Na een uitgebreide evaluatie door de 30-koppige jury, werden deze twee modellen beloond met het Red Dot logo voor hoogstaande kwaliteit in design. Dit jaar kwamen er 4.515 inzendingen voor deze designprijs binnen uit de hele wereld.

De Red Dot Design Awards werden voor het eerst uitgereikt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Red Dot staat algemeen bekend als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

 

Fiets van het Jaar Jury:

"Tot Fiets van het Jaar 2012 is gekozen de Koga WorldTraveller29. Vanwege de kwaliteit van het frame en de afmontage, de 29 inch wielen en het subtiele design is de KOGA WorldTraveller29 niet alleen de droom van de lange afstandfietser, maar ook een fiets waarmee je graag op zondag toert of naar je werkt fietst."

 

In 2011 won de KOGA WorldTraveller 29 ook al een Eurobike Gold Award!

Eurobike Award Jury:

“De nieuwe WorldTraveller 29 is de droom van elke langeafstandsfietser. Uitvoerige tests hebben aangetoond dat de trekkingfiets gebaseerd op een 29er mountainbike talloze voordelen heeft. Grotere, bredere banden zorgen voor een comfortabele rit, langer contact met de grond en daardoor meer grip. Daarnaast zorgen deze banden dat de fiets gemakkelijker over onevenheden en los zand rijdt. Door de zorgvuldig uitgebalanceerde geometrie, blijft de WorldTraveller 29 zelfs zwaar bepakt stabiel en wendbaar. Uitgerust met de sportieve Shimano SLX groep, Magura HS-11 hydraulische remmen, 40-spaaks achterwiel en een stabiel geïntegreerde Tubus bagagedrager, is de WT 29er helemaal klaar voor extreme tochten.”

Traveller 2014

Traveller

Deze robuuste trekkingfiets die ontwikkeld was voor lange fietsreizen maar zijn kwaliteiten ook bewees in het dagelijks gebruik, was een belangrijke voorganger van onze huidige Worldtraveller en was dan ook decennialang terug te vinden in onze collectie.

Kimera Road Premium 2014

Kimera Road Premium

De Kimera Road Premium was een absolute uitblinker in het topsegment met zijn opmerkelijke stijfheid, lage gewicht, optimale aerodynamica en eigenzinnige design. Met een frame waarmee je over de kasseien vloog.

De internationaal hoog aangeschreven designprijs “Red Dot Award: Product Design 2014” was toegekend aan de nieuwe KOGA Kimera Road Premium. De 40 leden van de Red Dot jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze state-of-the-art racefiets en beloonden dit met deze prestigieuze designprijs. De competitie was groot: de jury ontving dit jaar maar liefst 4.815 producten ter beoordeling uit 53 verschillende landen.

Worldtraveller-S 10yrs 2016

Worldtraveller-S 10yrs

In 2016 was het alweer 10 jaar geleden dat KOGA haar Custom Order programma genaamd Signature in de markt zette. Dit eerste decennium wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar de introductie van een speciale editie van onze KOGA Signature WorldTraveller-S reisfiets.

Na WO2 begonnen mensen met het verkennen van afgelegen bestemmingen met behulp van de eerste gemotoriseerde 4x4 voertuigen zoals de Land Rover. De productie van deze voertuigen was niet gemakkelijk in die dagen, want materialen waren schaars. Gelukkig was er door de sterke productie-afname van jachtvliegtuigen een overschot aan aluminium en groene cockpit verf wat vervolgens ingezet werd voor de productie van de Land Rover. Dit resulteerde in het klassieke uiterlijk van een auto die de KOGA Signature genen deelt als het gaat om karakter, taaiheid en ontdekkingsdrift.

Deze overeenkomsten stonden aan de basis van het exclusieve jubileummodel van de Signature WorldTraveller-S die de techniek van nu met die romantische sfeer van weleer combineert. Het jubileummodel was voorzien van een exclusieve moderne variant van de groene cockpit kleur (‘Grasmere Green’) en werd gespecificeerd met hoogwaardige componenten zoals de Rohloff Speedhub, een Gates CDX beltdrive, Magura MT5 schijfremmen, een complete SON verlichting, een Supernova USB-lader en Schwalbe Almotion 50mm banden. Deze hoogwaardige reisfiets werd bovendien voorzien van een complete bijpassende Ortlieb-KOGA fietstassenset en een onderscheidende jubileumbadge.

TeeTee track 2016

TeeTee track

We hadden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nieuw baanmateriaal ontwikkeld voor de KNWU-selectie. Voor de duuronderdelen was een geheel nieuw frame ontwikkeld: de KOGA TeeTeeTrack. De KOGA Kimera frameset voor de sprinters was verbeterd door het gewicht te verlagen en de stijfheid te verhogen. Dat leverde uiteindelijk de Eurobike award op.

 

De ontwikkeling van de nieuwe TeeTeeTrack was sterk beïnvloed door de werelduurrecordpoging van Thomas Dekker in 2015. Speciaal voor hem werd de KOGA TeeTee tijdritfiets aangepast voor de baan. Testen wezen uit dat de aerodynamische waarden erg goed waren, waarna besloten werd om een volledig nieuw frame te ontwikkelen voor de duuronderdelen op de baan. De CdA waarde (“weerstandsoppervlak”) van de TeeTeeTrack daalde van 0,204 naar 0,198. Bij een snelheid van 60 km/h betekent dit dat de renner 3% minder vermogen hoeft te leveren.

Durado 2016

Durado

De Durado was een premium endurance racer met een optimale geometrie voor lange dagen in het zadel. Deze opvallende racefiets wa voorzien van hydraulische schijfremmen die een optimale remfunctie garanderen onder alle omstandigheden. De velgen waren niet aan slijtage onderhevig en kunnen zonder remvlak uitgevoerd worden; dit draagt bij aan het cleane uiterlijk. Het frame en de voorvork waren aangepast voor een perfecte integratie van de remleidingen.

Kimera Prestige Ultegra 2018

Kimera Prestige Ultegra

Ontwikkeld voor de wedstrijdsport. Deze kimera viel op door zijn perfecte balans tussen stijfheid, lichte gewicht en optimale rijeigenschappen. Met het Kimera Prestige frame was KOGA in staat een hele goede prijs/prestatie te leveren. De fiets had nog meer controle, dankzij de beter doseerbare Shimano Ultegra direct mount remmen.

Folg uns
Crafted to perform
KOGA is part of the Accell Group, an international stock-exchange listed conglomerate of leading cycle manufacturers.
Bike comparer
Öffnen Schließen